Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αθλιες οι συνθήκες στις φυλακές απο τον υπερκορεσμό.


ΦΥΛΑΚΗ    ΧΑΛΚΙΔΑΣ

            Αίσθηση προκάλεσε στο Πανελλήνιο αλλά και στην Χαλκίδα η γενναία δημόσια τοποθέτηση τριών διευθυντών φυλακών, μεταξύ αυτών και της Χαλκίδας, ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλους κρατουμένους, λόγω του υπερκορεσμού. Αναφέρουν ότι ήδη οι συνθήκες κράτησης απέχουν από το να λέγονται ανθρώπινες και περαιτέρω αύξηση των κρατουμένων θα τις μετατρέψει σε απάνθρωπες. 
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας η κατάσταση στις φυλακές Χαλκίδας θα είχε σημαντικά βελτιωθεί αν το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών είχε ψηφιστεί στην αρχική του μορφή και όχι στην συντηρητικότερη με την οποία ψηφίστηκε, μετά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, όπου τα δύο τελευταία κόμματα το καταψήφισαν, έστω και στην πετσοκομμένη του μορφή, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Συγκεκριμένα  στην  Χαλκίδα –μετά  από  έρευνα μας  διαπιστώθηκε-  ότι  θα  απελευθερωνόταν  περί  τους  70  κρατούμενους ( με  μικρές  ποινές) εάν είχε ψηφιστεί στην αρχική του μορφή το  νομοσχέδιο  ενώ  τώρα  μόνο  8. Αυτός  ό  λόγος  ήταν  μάλιστα  που  οι  κρατούμενοι  είχαν  προχωρήσει  σε αποχή  από  το συσσίτιο   τις  προηγούμενες  μέρες  ως  διαμαρτυρία.
            Ιδιαίτερα για την Χαλκίδα σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή των φυλακών επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του για τις συνθήκες κράτησης και μας γνωστοποιήθηκε η δωρεά 120 στρεμμάτων στην θέση Πέι από την Μητρόπολη Χαλκίδας για την κατασκευή νέων σύγχρονων φυλακών.
            Οι απορίες που δημιουργούνται είναι εύλογες:
·        Γιατί ο Δήμος και η Περιφέρεια ολιγωρούν όσον αφορά στην κατασκευή του έργου που θα αποσυμφορήσει τις φυλακές Χαλκίδας, αλλά και θα απομακρύνει τις φυλακές από το κέντρο της πόλης προσφέροντας έναν σημαντικό ελεύθερο χώρο σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή ;
·         

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΕΥΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου