Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Γ Σ Βλαχογεώργου


ΔΗΛΩΣΗ
                                                       4/5/2011
          Όπως γνωρίζετε αποδεχτήκαμε την θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) του δήμου Χαλκιδέων με την ελπίδα ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην δημοκρατικότερη και πιο διαφανή λειτουργία του, αν και γνωρίζουμε ότι εκ του νόμου του «Καλλικράτη» τα περιθώρια είναι μηδαμινά, ελπίζαμε όμως στην καλή πρόθεση της πλειοψηφίας. Μέχρι σήμερα δεν ευοδώθηκαν οι ελπίδες μας.
          Τα αιτήματά μας είναι απλά, δεν αμφισβητούμε τον κυρίαρχο ρόλο της πλειοψηφίας, όμως θα μπορούσε:
1.     Να καθοριστεί μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλείς των παρατάξεων σταθερή ημερομηνία για την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ (πχ η πρώτη Δευτέρα ή Τρίτη εκάστου μηνός)
2.     Να γίνονται επαρκεί έκτακτα ΔΣ, σε ημερομηνίες που θα καθορίζονται σε συνεργασία με τις παρατάξεις όσο αυτό είναι δυνατό, ώστε τα θέματα προς συζήτηση να εξετάζονται ουσιαστικά και όχι διεκπαιρεωτικά.
3.     Τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα που προτείνει η αντιπολίτευση να συζητούνται προ ημερησίας διατάξεως και όχι τα ξημερώματα.
Τα παραπάνω ζητήματα είναι τα ελάχιστα που προϋποτίθενται για να θεωρούμε την παρουσία μας στο προεδρείο του ΔΣ ουσιαστική και όχι διακοσμητική, σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε την θέση μας.


Για την δημοτική παράταξη «Ρεύμα Ευρίπου»

Γ Σ Βλαχογεώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου