Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 1/2/2011

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 1/2/2011 ο επικεφαλής της παράταξης "Ρεύμα Ευρίπου"  Γιώργος Βλαχογεώργος έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Εντός των επομένων ημερών δημοπρατείται εκ νέου το ακίνητο της βιομηχανίας «Δάριγκ», ποιες είναι οι προθέσεις του Δήμου στο ζήτημα;
  2. Είναι γνωστή η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιπέσει πολλοί από τους συμπολίτες μας λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος αν προτίθεται να εφαρμόσει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά του Δήμου.
  3. Τα έργα για τον αγωγό φυσικού αερίου έχουν προξενήσει σημαντική όχληση σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος αν τα έργα γίνονται με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, σε αντίθετη περίπτωση ποια είναι η επιβλέπουσα αρχή;
  4. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η δημοτική αρχή οφείλει να παρέχει στις δημοτικές παρατάξεις στέγαση και γραμματειακή υποστήριξη, ποιες είναι οι προθέσεις σας στο ζήτημα;
  5. Ασφαλής διέλευση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, σύμφωνα με το έγγραφο του συλλόγου καθηγητών του Γυμνασίου 
Σε ό,τι αφορά τα δυο πρώτα ζητήματα, ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κρίθηκε σκόπιμο να επανέλθουν για συζήτηση σε καταλληλότερο χρόνο, καθώς για το μεν πρώτο ζήτημα υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Δήμου, για το δε θέμα της απαλλαγής των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων του Δήμου μας να επανέλθει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Για το θέμα του φυσικού αερίου, που ετέθη και από τον σύμβουλο της Λαϊκής συσπείρωσης  κ.Τσιτίνη, η απάντηση του Δημάρχου κ. Ζεμπίλη ήταν, ότι έχει κληθεί ο εργολάβος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Σχετικά με το θέμα της στέγασης και της γραμματειακής υποστήριξης των συνδυασμών, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει στις παρατάξεις γραφεία όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Αναφορικά με το θέμα της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Χαλκίδας, ο κ.Βλαχογεώργος πρότεινε την φωτεινή σηματοδότηση των ιδιαίτερα επικίνδυνων δρόμων που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα. Η απάντηση που δόθηκε από τη Δημοτική αρχή είναι, ότι θα ληφθεί μέριμνα απλής σηματοδότησης των δρόμων. Η λύση όμως αυτή κρίνεται ανεπαρκής, καθώς δεν εξασφαλίζει την ασφαλή διεύλευση των μαθητών και μαθητριών και δεν αποσοβεί τον κίνδυνο ατυχήματος.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν:
1. Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη στέγαση του 3ου και 6ου Γυμνασίου στο στρατόπεδο πεζοναυτών.
Στο θέμα αυτό δόθηκαν αόριστες απαντήσεις χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις.   
2. Με πρωτοβουλία των κατοίκων του Αφρατίου συζητήθηκε το θέμα της διέλευσης καλωδίου υψηλής τάσης από κατοικημένη περιοχή.
Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για υπογειοποίηση του καλωδίου, αν και η αρχική πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν η μετάθεση της εναέριας διελεύσης του καλωδίου 500 μέτρα από την τελευταία κατοικία.
Υπενθυμίζουμε ότι όταν το ζήτημα αυτό είχε συζητηθεί στο Νομαρχιακό συμβούλιο, η πρόταση της παράταξης η "Εύβοια Μπροστά" και του επικεγφαλής της  Γ. Βλαχογεώργου ήταν η υπογειοποίηση του καλωδίου καθ' όλη τη διέλευσή του στο νομό. Η πρόταση τότε είχε απορριφθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου